Terug naar volledige woningaanbod

Zoelen – Achterstraat 9-K4

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Zelden zo’n huis en interieur gezien als dit ‘appartement’ in het Koetshuis op het unieke Landgoed Soelen. En ook het landgoed zelf is niet alledaags. Het tijdschrift Monumentaal spreekt zelfs over een “Landgoed met allure” en “een Parel van de Betuwe” (uitgave januari 2020). Het Koetshuis is oorspronkelijk gebouwd in 1275 en is onderverdeeld in […]

Lees volledige omschrijving   Bekijk video

PlaatsZoelen
AdresAchterstraat 9-K4
Postcode4011 EN
Koopprijs€ 675.000,- k.k.
StatusBeschikbaar
Gebruiksoppervlakte woonfunctie365 m2
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers6
Aantal verdiepingen4

Bekijk alle kenmerken

PlaatsZoelen
AdresAchterstraat 9-K4
Postcode4011 EN
Koopprijs€ 675.000,- k.k.
StatusBeschikbaar
Inhoud1.495 m3
Bouwjaar1700
Gebruiksoppervlakte woonfunctie365 m2
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers6
Aantal verdiepingen4
Tuintypenvoortuin

Zelden zo’n huis en interieur gezien als dit ‘appartement’ in het Koetshuis op het unieke Landgoed Soelen.
En ook het landgoed zelf is niet alledaags. Het tijdschrift Monumentaal spreekt zelfs over een “Landgoed met allure” en “een Parel van de Betuwe” (uitgave januari 2020).
Het Koetshuis is oorspronkelijk gebouwd in 1275 en is onderverdeeld in 4 appartementen, waarvan de riante hoekwoning die nu te koop staat verreweg de meest exclusieve en grootste is met een inhoud van maar liefst 1.430 m3!

Deze woning heeft een authentieke duiventoren, twee volwaardige verdiepingen, een zolder, en een grote kelder.
Beneden vergaap je je aan de vide en de enorme raampartij van bijna 6 meter hoog, die zicht biedt op zowel de gracht als het omringende landgoed. Het vormt een unieke setting om comfortabel en luxe te wonen (en te werken).

Aan de voorzijde van het appartement is een besloten terras (op het zuiden) gesitueerd, met schitterend uitzicht op het zeventiende-eeuwse Kasteel Soelen, het Poortgebouw, en de slotgracht. Op het kasteelterrein is een kruiden- en rozentuin aangelegd.
Door de “afsluiting” van het Poortgebouw zijn de appartementen op het kasteelterrein optimaal beveiligd. Een nieuwe, passende avond- en nachtverlichting wordt binnenkort aangebracht.

De auto’s van de bewoners worden uit het zicht geparkeerd. In een bijgebouw zijn garages voor een of meerdere auto’s te huur.

De oprijlaan van het landgoed begint bij de Achterstraat in het dorp Zoelen, schuin tegenover restaurant “de Heeren van Soelen”.

Het Landgoed met het Koetshuis ligt op nog geen vijf minuten van de A15, tussen Tiel en “Oranjestad” Buren.
Utrecht, Arnhem, Nijmegen en ‘s-Hertogenbosch zijn van hieruit binnen veertig minuten bereikbaar. Rotterdam en Amsterdam liggen op circa 50 minuten afstand.
Tiel heeft een goede treinverbinding met Utrecht, Rotterdam en Arnhem.

HISTORIE

Een grote restauratie heeft in 2008 plaatsgevonden. Daarbij zijn het dak, de keermuren en de toren weer in optimale staat van onderhoud gebracht. Het dak is geïsoleerd en de dakramen zijn voorzien van thermopane beglazing. Dikke muren dienen als isolatie; het enkel glas is grotendeels voorzien van voorzetramen.
Het koetshuis is in 2018 aan de buitenzijde geschilderd.

INDELING

Parterre
Entree, vestibule/ontvangsthal met glazen wand. Toilet en een antiek fonteintje in de hal.
Doorloop naar de centraal gelegen woonkeuken/eetkamer met hardstenen vloer en de enorme raampartij met zicht op de gracht.
Dit is meteen het hart van het huis met aangrenzend de luxe design SieMatic keuken voorzien van o.a. een ingebouwde koffiemachine, combi-oven, inductiekookplaat, vaatwasser en tweemaal een spoelbak. De strak vormgegeven keuken met luxe inbouwapparatuur staat in fraai contrast met de oude stijlkenmerken van het huis.

In een nis is een stijlvol ingerichte leeshoek ingebouwd.

Via een open verbinding kom je in de living met een marmeren schouw en haard.
De torenkamer is bereikbaar vanuit de living, en is uitermate geschikt als studeerkamer of atelier. Via stenen trappen is de grote (wijn-)kelder te bereiken.

1e Verdieping
Trappenhuis naar de overloop met de vide die rondom loopt. Vier ruime slaapkamers waarvan 2 slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten. Moderne badkamer voorzien van een douchecabine, ligbad, vloerverwarming, 2 wastafels, designradiator en toilet. 2e badkamer met een stortdouche, twee wastafels en een designradiator.
En heel bijzonder: de torenkamer met trap naar de volgende torenkamers!

Via een schitterend trappenhuis bereik je de 2e verdieping.

2e Verdieping
Overloop met daglicht (ofwel maanlicht) dankzij glazen plafond. Wasruimte met aansluitingen wasapparatuur en een CV-HR combiketel (2019). 5e Slaapkamer en 6e slaapkamer/kantoorruimte met dakraam.
Flinke, verwarmde, zolder met vaste trap naar vliering onder het glas.

BIJZONDERHEDEN

– Het landgoed is in het bezit van Staatsbosbeheer. De grond is in 2007 in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar tegen een jaarlijkse canon van circa € 7.000,– per jaar. De erfpacht is fiscaal aftrekbaar en niet geïndexeerd.
De OZB-belasting is relatief laag (700 Euro )

– Het landgoed “Kasteel Soelen” is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, waardoor geen overdrachtsbelasting betaald hoeft te worden.

– De toekomstige eigenaar van het appartement vormt samen met de eigenaar van een appartement van het Kasteel, en met Staatsbosbeheer het bestuur van de Vereniging van Eigenaren. De VVE wordt ondersteund door een professioneel bureau . Voor service als tuinonderhoud en verzekeringen wordt per maand een bedrag van circa € 235,- in rekening gebracht.

– Het pand is een rijksmonument.

Download brochure

“Vanaf de start van de verkoop verliep alles vlekkeloos en werd er gedurende de verkoopperiode uitstekend gecommuniceerd”

Fotoimpressie

Makelaar Taxateur

Jeroen van Vessem

Familiewaarden

Wij zijn als familie open en eerlijk tegenover elkaar, en naar de klant. We werken hard, staan altijd voor je klaar en leren graag wat we kunnen verbeteren. Daar staat tegenover dat we ook ons succes vieren en trots zijn op onze prestaties. Wij vinden immers niets zo mooi als het vervullen van iemands woonwensen. Van het vinden van een succesvolle match tussen koper en huis tot een puur adviserende rol. We bieden elkaar én jou een luisterend oor, we zijn open-minded en betrouwbaar. En we nemen onze verantwoordelijkheid. Hiermee voegen we onze waarde toe aan de wereld.

Wij geloven in beloven:

Aandacht voor je persoonlijke verhaal;
Geen poespas maar een helder advies;
Volledige inzet voor optimaal resultaat.