Terug naar volledige woningaanbod

Zoelen – Achterstraat 9-K4

Vraagprijs € 698.000,- k.k.

Rust, ruimte en indrukwekkende natuur! Zet al uw zintuigen op scherp als u het indrukwekkende landgoed Soelen bezoekt. Volg de gestalten van de imposante bomen die zich langs de rechte lanen een weg omhoog zoeken. Hoor de stilte van de sappige graslanden, het geritsel van de dieren in de bossen. Voel de ruige barsten van […]

Lees volledige omschrijving   Bekijk video

PlaatsZoelen
AdresAchterstraat 9-K4
Postcode4011 EN
Koopprijs€ 698.000,- k.k.
StatusBeschikbaar
Gebruiksoppervlakte woonfunctie365 m2
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers6
Aantal verdiepingen4

Bekijk alle kenmerken

PlaatsZoelen
AdresAchterstraat 9-K4
Postcode4011 EN
Koopprijs€ 698.000,- k.k.
StatusBeschikbaar
Inhoud1.495 m3
Bouwjaar1700
Gebruiksoppervlakte woonfunctie365 m2
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers6
Aantal verdiepingen4
Soorten verwarmingc.v.-ketel
Tuintypenvoortuin

Rust, ruimte en indrukwekkende natuur!

Zet al uw zintuigen op scherp als u het indrukwekkende landgoed Soelen bezoekt. Volg de gestalten van de imposante bomen die zich langs de rechte lanen een weg omhoog zoeken. Hoor de stilte van de sappige graslanden, het geritsel van de dieren in de bossen. Voel de ruige barsten van de eeuwenoude eiken. Ruik de heerlijke geuren die de natuur speciaal voor u produceert en proef de sfeer van rust en ruimte in deze oase waar de geschiedenis nog duidelijk aanwezig is.

Verstopt in het bos op Landgoed Soelen ligt dit prachtige koetshuis met een authentieke duiventoren. Kasteel Soelen ligt er al eeuwen prachtig en strategisch bij. Samen met het Poortgebouw en het Kasteel ligt het op een rond eiland, omgeven door een slotgracht. Zware, meer dan honderd jaar oude imposante bomen vinden een vruchtbare voedingsbodem in de nog oudere stormwallen van de Waal en de Linge waarop het landgoed ligt. Ze omzomen het zeventiende-eeuwse kasteel en vormen statige lanen die de graslanden en boomgaarden omgeven.

De oprijlaan van het landgoed begint bij de Achterstraat, tegenover Herberg de Zoelensche Brug. Wie een eindje doorloopt, ziet in de verte de kasteelbrug met de poortwachterswoning. Alles achter de poort is uitsluitend voor de bewoners van de poortwachterswoning, het koetshuis en het kasteel.

Het koetshuis ligt op nog geen vijf minuten van de A15, in het dorpje Zoelen tussen Tiel en Buren. Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en ‘s-Hertogenbosch zijn van hieruit vlot te bereiken. Binnen de slotgracht, tegenover het kasteel, heerst een oase van rust. Het koetshuis is opgedeeld in vier woningen. Een unieke woning in het koetshuis is nu te koop. Het koetshuis, dat oorspronkelijk is gebouwd in 1275, is onderverdeeld in 4 riante loft-achtige woonruimten, waarvan deze veruit de grootste is doordat de imposante toren, die hoog boven het koetshuis uitsteekt, er ook onderdeel van uitmaakt. De inhoud is maar liefst 1.430 m3!

De enorme raampartij van circa 5 meter hoog biedt zicht op de gracht en de bosschages rondom. Het is een prachtige setting om uniek en comfortabel te wonen (en te werken).

Aan de voorzijde is een besloten terras gesitueerd met schitterend zicht op het kasteel. Op het landgoed kunnen de bewoners op diverse plekken genieten van o.a. de kruidentuin, de rozentuin en van de prachtige natuur rondom. In een bijgebouw is er de mogelijkheid om een garage te huren.
Optimale privacy en toch niet afgelegen.

INDELING
Parterre
Entree, vestibule/ontvangsthal met glazen wand. Toilet en een antiek fonteintje in de hal.
Doorloop naar de centraal gelegen woonkeuken/eetkamer met hardstenen vloer en de enorme raampartij met zicht op de gracht. Dit is meteen het hart van het huis met aangrenzend de luxe design SieMatic keuken voorzien van o.a. een ingebouwde koffiemachine, combi-oven, inductiekookplaat, vaatwasser en tweemaal een spoelbak. De strak vormgegeven keuken met luxe inbouwapparatuur staat in fraai contrast met de oude stijlkenmerken van het huis.

In een nis is een fraai ingerichte leeshoek ingebouwd.

Via een open verbinding kom je in de living met een marmeren schouw en haard.
De torenkamer is bereikbaar vanuit de living, en is uitermate geschikt als studeerkamer of atelier. Via stenen trappen is de grote (wijn-)kelder te bereiken.

1e Verdieping
Trappenhuis naar de overloop met de vide die rondom loopt. Vier ruime slaapkamers waarvan 2 slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten. Moderne badkamer voorzien van een douchecabine, ligbad, vloerverwarming, 2 wastafels, designradiator en toilet. 2e badkamer met een stortdouche, twee wastafels en een designradiator.
En heel bijzonder: de torenkamer met trap naar de volgende torenkamers!

Trappenhuis naar 2e verdieping.

2e Verdieping
Overloop met daklicht. Wasruimte met aansluitingen wasapparatuur en een CV-HR combiketel (2019). 5e Slaapkamer met dakraam en kantoorruimte.
Grote zolderkamer met vaste trap naar vliering onder een glazen plafond.

BIJGEBOUWEN
Garage (huur), mogelijkheid voor meerdere auto’s.

HISTORIE
Een grote restauratie heeft in 2008 plaatsgevonden. Daarbij zijn het gehele dak, de keermuren en de toren weer in optimale staat van onderhoud gebracht. Het dak is geïsoleerd en de dakramen zijn voorzien van thermopane beglazing. Dikke muren dienen als isolatie; het enkel glas is deels voorzien van voorzetramen.
Het koetshuis is in 2018 aan de buitenzijde geschilderd.

– Landgoed Soelen ligt aan de Achterstraat in Zoelen, gemeente Buren.
– In 1574 werd het kasteel in brand gestoken door Dirck Vijgh, de “koning van Tiel”. Hij wilde niet dat het kasteel in handen viel van de Spanjaarden. Twee jaar later werd het kasteel weer herbouwd.
– In de zeventiende eeuw werd rondom Soelen een park in de Franse stijl aangelegd. De tuin werd een eeuw later omgebouwd in de Engelse stijl.
– In 1775 koopt een lid van de familie Verstolk het kasteel.
– Na het overlijden van de laatste nazaat van Verstolk komt het kasteel in 1845 in handen van de familie Völcker.
– Sinds circa 1974 zijn kasteel en koetshuis in appartementen verdeeld, nadat de familie Völcker het geheel had verkocht.
– Vanaf 1992 is het landgoed Soelen in het bezit van Staatsbosbeheer.
– In totaal telt het cultuur-historisch erfgoed nu elf wooneenheden, zes in het kasteel, vier in het koetshuis en de poortwachterswoning.
– Geniet van de seizoenen: bloeiende fruitbomen in het voorjaar, het terras in de zomer, kastanjes zoeken in de herfst en schaatsen op de kasteelgracht in de winter.
– Kortom stijlvol resideren.

BIJZONDERHEDEN
– Het landgoed is in het bezit van Staatsbosbeheer De grond is in 2012 in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar tegen een jaarlijkse canon van circa € 7.000,– per jaar (index). De erfpacht is fiscaal aftrekbaar.
– Het landgoed “Kasteel Soelen” is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Overdrachtsbelasting hoeft dus niet betaald te worden.
– De eigenaren van het koetshuis vormen samen een Vereniging van Eigenaren voor het beheer en onderhoud e.d. van het koetshuis en het kasteelterrein. Per maand wordt hiervoor een bedrag van circa € 200,- in rekening gebracht.
– Het pand is een rijksmonument.

Download brochure

“Vanaf de start van de verkoop verliep alles vlekkeloos en werd er gedurende de verkoopperiode uitstekend gecommuniceerd”

Fotoimpressie

Makelaar Taxateur

Jeroen van Vessem

Familiewaarden

Wij zijn als familie open en eerlijk tegenover elkaar, en naar de klant. We werken hard, staan altijd voor je klaar en leren graag wat we kunnen verbeteren. Daar staat tegenover dat we ook ons succes vieren en trots zijn op onze prestaties. Wij vinden immers niets zo mooi als het vervullen van iemands woonwensen. Van het vinden van een succesvolle match tussen koper en huis tot een puur adviserende rol. We bieden elkaar én jou een luisterend oor, we zijn open-minded en betrouwbaar. En we nemen onze verantwoordelijkheid. Hiermee voegen we onze waarde toe aan de wereld.

Wij geloven in beloven:

Aandacht voor je persoonlijke verhaal;
Geen poespas maar een helder advies;
Volledige inzet voor optimaal resultaat.