Terug naar volledige woningaanbod

Beusichem – Lekdijk West 3

Onder bod Vraagprijs € 945.000,- k.k.

Een karakteristieke woonboerderij uit 1840 met gastenverblijf, dubbele garage op een prachtige plek onder de rook van Culemborg Circa 369 m² woonoppervlak in goede staat met een grote tuin (3.025 m²). Ideale ligging tegen het dorp en op 10 minuten fietsafstand van het NS-station. De tuin op het zuiden grenst aan een weiland en biedt […]

Lees volledige omschrijving

PlaatsBeusichem
AdresLekdijk West 3
Postcode4112 PD
Koopprijs€ 945.000,- k.k.
StatusOnder bod
Gebruiksoppervlakte woonfunctie369 m2
Perceel oppervlakte3.025 m2
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Aantal verdiepingen6

Bekijk alle kenmerken

PlaatsBeusichem
AdresLekdijk West 3
Postcode4112 PD
Koopprijs€ 945.000,- k.k.
StatusOnder bod
Inhoud1.946 m3
Bouwjaar1840
Gebruiksoppervlakte woonfunctie369 m2
Perceel oppervlakte3.025 m2
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Aantal verdiepingen6
Tuintypentuin rondom
Voorzieningenvoorzien van verwarming, voorzien van elektra, met vliering, met elektrische deur

Een karakteristieke woonboerderij uit 1840 met gastenverblijf, dubbele garage op een prachtige plek onder de rook van Culemborg

Circa 369 m² woonoppervlak in goede staat met een grote tuin (3.025 m²).

Ideale ligging tegen het dorp en op 10 minuten fietsafstand van het NS-station. De tuin op het zuiden grenst aan een weiland en biedt optimale privacy.

Woonboerderij

Begane grond: warme entree met garderoberuimte. Ruime hal met vide en trap naar de 1e verdieping. Vanuit de hal toegang tot een werkkamer met zandstenen open haard en esterikken vloer (een fantastische ruimte om rustig thuis te werken of om u even terug te trekken) en tot de living op het Zuiden met zandstenen open haard en een eikenhouten vloer met uitzicht op de mooie tuin en een open verbinding met de woonkeuken. Ook deze ruimtes ademen een heerlijke sfeer uit. De openslaande deuren zorgen er voor dat op mooie dagen binnen en buiten prettig in elkaar overgaan. De vele ramen en het daglicht dat rijkelijk binnenkomt komen we zelden zo tegen. In de handgemaakte keuken is een derde haard aanwezig: een zandstenen open gashaard.
Terug naar de ruime hal en de toegang tot de huidige gastenkamer met eigen badkamer. Deze kamer en de sanitaire voorzieningen zorgen ervoor dat u gelijkvloers kunt wonen. Aan de hal grenst verder een (wijn)kelder waar ook een waterontharder is geplaatst, een in 2018 vernieuwd toilet in marmer en een in 2018 in stijl aangebouwde praktische bijkeuken met werkblad, aansluitingen voor machines, voorraadkasten en een overdekte achteruitgang.
Verdieping: via een gemakkelijke trap bereikt u de overloop met toegang tot een grote ouderslaapkamer op het Zuiden met aparte kleedruimte. Voorheen waren dit meer slaapkamers.
Aan de andere zijde van de overloop bevindt zich de badkamer in marmer, met vloerverwarming, een rond ligbad, douche, twee wastafels, een derde toilet en een bidet.
Achter de badkamer bevindt zich nog een extra ruimte met toegang tot de vliering. Deze ruimte zou in gebruik genomen kunnen worden als kleedruimte, wasruimte of fitnessruimte. Vanuit deze ruimte is de bergvliering bereikbaar (vlizotrap).

Ramen en deuren zijn voor het grootste deel voorzien van nieuwe (2018/2019) HR++ ramen met roeden.

Bijgebouw

Het bijgebouw is deels ingericht als garage/werkplaats, deels als gastenverblijf. De garage is groot genoeg voor drie auto’s. Er zijn twee elektrische deuren en een verdieping voor extra bergruimte. Ook bevinden zich hier een aparte toiletruimte en douche. Door de hoogte kan (een deel van de garage) als magazijn en/of werkplaats (krachtstroom) worden gebruikt. Het dak is in 2019 geïsoleerd en vernieuwd.

Het gastenverblijf is volledig ingericht en kan ook als praktijk-/kantoorruimte worden gebruikt. Via een aparte ingang zijn een hal, een woonkamer met open haard, de keuken, een badkamer, een slaapkamer beneden, een slaapkamer en bergruimte boven bereikbaar. Het gastenverblijf functioneert in alle opzichten; er is wel een opfrisbeurt gewenst. Het gastenverblijf beschikt over een eigen tuin, door een heg gescheiden van de tuin van de woonboerderij.

Buitenom

In 2018 is de tuin met puls nieuw aangelegd. De oude tennisbaan is vervangen door gras met daarin jonge fruitbomen, kers, appel en peer. Zes oude hoogstam pruimen-/ appelbomen en een hoogstam perenboom zijn bewaard gebleven en hersteld. De hagen worden professioneel onderhouden. Het terras op het Zuiden is een heerlijke plek met zon en schaduw en met ook buiten een open haard: beschut, privacy en rust. Beide panden worden vanaf de schemering verlicht met verlichting in stijl.

Het geheel is bereikbaar via twee inritten. Beide zijn voorzien van een hek. Het hek van de hoofdinrit is op afstand bedienbaar. De tweede inrit geeft toegang tot extra parkeergelegenheid.

Algemeen

In 1997 zijn de betimmeringen van de keuken, alle vensterbanken, deuromlijstingen en de ombouwen van de convectoren van de begane grond en de eerste verdieping naar oude stijl handgemaakt; In drie deuren zijn antieke, geetste ramen aangebracht.
In hetzelfde jaar is de kapconstructie verbeterd en vernieuwd en voorzien van een nieuwe rietgedekte kap. Deze kap wordt jaarlijks gecontroleerd en is in 2018 volledig bijgewerkt.
Van meer slaapkamers is de huidige ouderslaapkamer gerealiseerd. Eventueel is deze wederom op te splitsen.
De elektrische installatie is recent uitgebreid, met ruim voldoende groepen, krachtstroom en aardlekschakelaars, zowel in de woonboerderij als in het gastenverblijf /praktijkruimte.
Een alarminstallatie is aangebracht voor huis, kantoor en garage apart.
Er is een bliksemafleider op de rietgedekte boerderij en -prieel.
De deuren van de elektrische toegangspoort van de eerste entree zijn bedienbaar met afstandsbediening. Op de poort zit een intercom met videocamera.
De CV-ketel van de boerderij en het gastenverblijf zijn in 2010 geïnstalleerd. De huurcontracten lopen in 2021/2022 af.
De ramen zijn in 2018 grotendeels (op het noorden en westen) vervangen door HR++ ramen, inclusief roedeverdeling.
Het gastenverblijf is geschikt als B&B, mantelzorgwoning, woonruimte voor ouders of kinderen separaat, kantoor/praktijk aan huis. Een deel ervan is voorzien van vloerverwarming (van oudsher was er een wellnessruimte aanwezig).
Door de hoogte is de garage, met douche en toilet, ook geschikt als magazijn. Er is een zolder aanwezig, bereikbaar via een vaste stalen trap.

Fantastisch om te mogen bewonen. Een meer dan aantrekkelijke woonboerderij voor de levensgenieter.

Download brochure

“Vanaf de start van de verkoop verliep alles vlekkeloos en werd er gedurende de verkoopperiode uitstekend gecommuniceerd”

Fotoimpressie

Makelaar Taxateur

Jeroen van Vessem

Familiewaarden

Wij zijn als familie open en eerlijk tegenover elkaar, en naar de klant. We werken hard, staan altijd voor je klaar en leren graag wat we kunnen verbeteren. Daar staat tegenover dat we ook ons succes vieren en trots zijn op onze prestaties. Wij vinden immers niets zo mooi als het vervullen van iemands woonwensen. Van het vinden van een succesvolle match tussen koper en huis tot een puur adviserende rol. We bieden elkaar én jou een luisterend oor, we zijn open-minded en betrouwbaar. En we nemen onze verantwoordelijkheid. Hiermee voegen we onze waarde toe aan de wereld.

Wij geloven in beloven:

Aandacht voor je persoonlijke verhaal;
Geen poespas maar een helder advies;
Volledige inzet voor optimaal resultaat.