Ommeren

Ommeren is een dorp in de Gelderse gemeente Buren. Het dorp was een dagelijkse heerlijkheid en is overwegend Nederlands-hervormd.

Inwoners

Ommeren de buurtschap en het landgoed Den Eng bestrijkt een gebied van 120 hectare en er wonen zo’n 750 inwoners.

Musea

– Het Heemkundig Museum Lienden te Ommeren is ontstaan in het begin van de tachtiger jaren op initiatief van enkele prominente inwoners. Het betrof hier landbouwers, een burgemeester, een gemeentesecretaris, enkele onderwijzers, een bankdirecteur, maar bovenal een oud-Liendenaar die zich bijzonder interesseerde voor het ‘oude’ in de leefgemeenschap. Heemkunde is geen wetenschap op zich, maar de samensmelting van tal van wetenschappen. Gebaseerd op geologie, archeologie, biologie, volkskunde, bouwkunst en volkskunst willen heemkundigen een gebied in zijn totaliteit leren kennen om de band tussen bevolking en streek te versterken.
Streekmuseum Baron van Brakell is gevestigd op het landgoed Den Eng in Ommeren en toont het verleden van de Betuwe in drie thema’s: wonen en werken, streekgeschiedenis en boerenwagens uit het Rivierengebied.

In de buurt

Er is een sfeervol Bed & Breakfast in Engelse stijl, je kan er golfen op de prachtige baan GC De Batouwe en kersen eten kan bij Freek Hageman.