Echteld

Echteld is een dorp in de Gelderse gemeente Neder-Betuwe. Het ligt iets ten oosten van Tiel en is makkelijk bereikbaar via de A15, de N323 en via de Betuweroute.

Gemeente Echteld

De gemeente Echteld ontstond op 1 januari 1818 uit de gemeente Ochten. IJzendoorn werd toen een zelfstandige gemeente en de naam van het overige deel van de gemeente werd veranderd in Echteld. Op 1 mei 1923 werd IJzendoorn weer bij Echteld gevoegd. Per 1 januari 2002 werden de gemeenten Kesteren, Dodewaard en Echteld samengevoegd tot een fusiegemeente onder de werknaam Kesteren. Op 1 april 2003 werd de naam van de nieuwe gemeente Neder-Betuwe. Het gemeentehuis van Echteld stond in Ochten.

Inwoners

Echteld heeft ongeveer 7.000 inwoners, met een nagenoeg gelijke hoeveelheid mannen en vrouwen. De leeftijdscategorie 45 t/m 64 jaar is met 26.6% het sterkst vertegenwoordigd. Echteld telt zo’n 2.685 huishoudens, waarvan er 1.130 kinderen hebben en 895 geen kinderen hebben. Het resterende aantal betreft 1-persoonshuishoudens.

In de buurt

Echteld heeft een basisschool, de Prins Willem Alexanderschool, en er zijn verschillende sportverenigingen. Bovendien is er het Echteld’s Biermuseum. Inkopen doen de inwoners van Echteld in het naastgelegen Tiel.

Kasteel Wijenburg

In Echteld bevindt zich het prachtige Kasteel Wijenburg, dat wordt gebruikt als trouw- en feestlocatie.