GEHEIMEN

Familierecept: bak vlak voor een bezichtiging een appeltaart

Familie Beekhuizen

Onze collega Twan tipt: "Woningzoekenden houden naast een huiselijke minimalistische stijl ook van fijne geuren. Daarom adviseer ik verkopers om niet te gaan koken vlak voor een bezichtiging, maar bij voorkeur wél een appeltaart te bakken." We delen hierbij een bijzonder recept van een appeltaart.

Benodigdheden:
2 grannysmithappels | 50 gram pecannoten | 30 gram gedroogde cranberries | 5 takjes tijm | kaneelpoeder | rasp en sap van 1 citroen | 150 gram suiker | 100 gram zachte roomboter | +/- 200 gram bloem | snufje grof zeezout | ½ tonkaboon | 200 gram crème fraîche | 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze appeltaart:
1: Verwarm de oven voor op 160 graden.
2: Kneed 100 gram suiker met de boter, bloem en zeezout goed in een bekken. Het is de bedoeling dat het deeg echt kruimelt, dus niet te plakkerig is. Voeg eventueel meer bloem toe als het deeg te klef is.
3: Schil de appels en snij die in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de partjes in blokjes.
4: Hak de pecannoten grof.
5: Verwijder de tijmblaadjes, of, als het jonge takjes zijn: hak de tijm fijn.
6: Meng de appels, pecannoten, cranberries en tijm samen met 50 gram suiker en een theelepeltje kaneelpoeder in een bekken.
7: Voeg hier de rasp en sap van de citroen aan toe en meng nogmaals goed door.
8: Bekleed een springvorm met vetvrij papier en vul die met het appelmengsel.
9: Verdeel hier het kruimeldeeg overheen.
10: Bak in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.
11: Laat goed afkoelen alvorens te portioneren.

Bereidingswijze tonkabonen crème fraîche:
1: Rasp de tonkaboon en meng met de crème fraîche en poedersuiker.
2: Voeg eventueel naar smaak wat extra poedersuiker toe.
3: Laat opstijven in de koelkast.

Serveer een stuk kruimeltaart samen met de crème fraîche en geniet van de geur en van fantastische taart!

Je kunt de appeltaart ook eten als dessert met een bolletje ijs erbij.

Bron: Dit is een recept van patissier en chef-kok Koos de Wolf van Vegetarischkoken.com